Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gungande dansgolv på Barnens ö

Finsk tangokväll på torsdag med bland andra Arja Saijonmaa.

Rytm och passion. På torsdag blir det finsk tangokväll på Barnens ö krog och scen. Darya och Månskensorkestern spelar tillsammans med Arja Saijonmaa och det förväntas bli drag.

– Bandet är välkänt och Arja har bidrgit till att etablera den finska tangon. Bandet var här förra året tillsammans med Anna Järvinen och det blev väldigt lyckat. Vi hoppas på samma succé i år, säger Agnes Rosenberg som är en av ägarna till Barnens ö krog och scen.

Darya och Månskensorkestern har turnerat runt om i Skandinavien och Tyskland. De har vunnit en bred publik av både unga och äldre genom att inspireras av bland annat finsk ståltrådsrock, exotica, vals och beguine. Bandet har tidigare samarbetat med flera kända artister så som Frida Hyvönen, Nina Ramsby och Love Antell.

Arja Saijonmaa kommer att sjunga klassiska finska tangolåtar men även eget material. Finska föreningen Roslagens kalevala kommer att anordna bussresor tur och retur.

– Det kommer väldigt många som älskar att dansa finsk tango, säger Agnes Rosenberg som ser fram emot evenemanget.