Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldtränaren ska ta Spillersboda till nya höjder

Som tränare ledde Magnus Berglund Västerås SK till flera SM-guld och World Cup-titlar. Nu tar han sig an Spillersboda IF – i en ny spännande satsning som presenterades på torsdagen.
– Det är inte omöjligt att göra Spillersboda till ett elitlag, säger lagets nye mentor och ledarskapscoach.

Magnus Berglund smygstartade i Spillersboda IF för en månad sedan och han gillar vad han sett.

– Jag jobbar med utveckling och förändring, träffar föreningar och spelare på olika nivåer. För att jag ska göra mitt jobb behövs det ambition och intresse för förändring, och det finns det i Spillersboda. Jag har faktiskt blivit ännu mer inspirerad sedan jag började här, säger Magnus Berglund.

Det är en spännande utmaning han har framför sig med Spillersboda IF. 55-årige Berglund tar avstamp i en satsning där han ska utveckla föreningen, ungdomsverksamheten och påskynda talangutvecklingen.

– Jag ska finnas med hela vägen från skridskoskolan till A-laget och även stötta styrelsen och ledare. Tillsammans ska vi bygga en stark klubb för framtiden, säger Magnus Berglund.

Han har stora visioner och har så smått börjat bygga Spillersbodas nya spelsystem. Ett spelsystem som ska gälla stor som liten, från tioårsåldern upp till A-laget.

– Det är ett tydligt rollspel där spelare redan i ung ålder får lära sig spela bandy. Vi ska bygga ett vinnande spel, ett mästarspel, som är offensivt och där vi har mycket boll. Ingredienserna är hämtade från Sveriges bästa lag och det är en del ryska inslag.

– Jag har varit med A-laget på två träningar och två matcher. Redan nu ser jag vissa antydningar till nya spelet börjar ta form. Men det är lång väg kvar och vi får skynda långsamt.

Han kommer till Spillersboda IF med blytunga meriter i bagaget. I Boltic tog han tre SM-guld som spelare men det är som tränare han skördat sina största framgångar.

– Tidigt som spelare i Bollnäs och Boltic var jag intresserad av individuell utveckling, ledarbiten och det mentala tänket, det klurade jag över redan då. Och parallellt med bandyn jobbar jag som ledarskapskonsult och mentor, det är halva biten för mig.

Närmast kommer han från Sirius i elitserien.

– Sirius spelade visserligen i elitserien men jag känner av samma vibbar i Spillersboda som där. Det är inte omöjligt att göra Spillan till ett elitlag, men då måste det finnas spelare och ledare som vill satsa i tio år och bestämmer sig att ”nu kör vi på det här”

– Vi får se så småningom, hur mycket klubben vill. I nuläget har vi ingen målsättning men i vår gör vi en första utvärdering. Då vill jag också att man ska ha märkt av mina första resultat.

Spillersboda IF är stolta över ”värvningen”.

– Magnus är en av Sveriges absolut bästa och mest meriterade idrottscoacher. Det betyder oerhört mycket för oss att vi lyckats knyta till oss honom som mentor till Spillersboda, säger sportchefen Johnny Granberg i ett pressmeddelande.

- Vi känner att vi nu tar ytterligare ett steg i vår ambition att utveckla Spillersboda IF, säger Lars Granberg, ordförande i klubben. Och inte minst bekräftas det i vår satsning på ungdomsbandyn och utvecklingen av fler bandytalanger.

Magnus Berglund

Född: 1958

Bor: Sollentuna

Aktuell: Som ny mentor och ledarskapscoach för Spillersboda IF.

Klubbar som spelare: Bollnäs, Boltic, Kungälv.

Klubbar som tränare: VSK Bandy, Sirius Bandy.

Meriter: 6 SM-guld, varav tre som spelare i Boltic och tre som tränare i Västerås SK. Fyra World Cup-guld som tränare för Västerås.

Övrigt: Ledarskapskonsult, mentor och chefscoach på Vintergatan Management. Hoppas kunna arbeta med nya kunder i Roslagen framöver.