Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld och silver för Gardell i helgen

Spillersbodatjejen Stina Gardell simmade hem nya medaljer under avslutningen av sim-SM i Borås. På lördagen tog Gardell guld i lagkappen och dagen efter blev det silver på 200 meter medley.

Sim-SM i Borås avslutades under söndagen och i finalen på 200 meter medley var Stina Gardell favorittippad efter att ha varit snabbast i försöken. Spillersbodatjejen Gardell, som tävlar för Spårvägen, hade också ledningen inför den avslutande frisimssträckan, men fick till slut se sig besegrad av Louise Hansson.

– Det blev ett rätt stressigt lopp för mig. Självklart hade jag velat vinna, men samtidigt var det kul och lärorikt att ha någon att matcha sig med. Louise simmade jättebra och det är kul för henne.

På lördagen fick Gardell däremot ställa sig överst på prispallen. Hennes Spårvägen vann lagkappen före världsrekordhållaren Sarah Sjöströms Södertörn. Stina Gardell simmade fjärilsimssträckan mot just Sjöström och var nöjd med sin insats.

– Grymt kul. Det är alltid roligt att vinna med laget och jag är nöjd med mitt lopp och den tiden jag fick.

Totalt blev det fyra medaljer för Stina Gardell under SM-veckan. Förutom helgens guld och silver vann hon också 400 meter medley samt tog ett överraskande brons på 100 meter fjäril.