Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guif utklassade Rimbo HK

Släppte in 40 mål på bortaplan mot Eskilstuna-laget.

Inledningsvis såg det dock okej ut med Rimbo-ögon sett. Ken Tollbring gav laget ledningen och med 8.26 på klockan kvitterade Jerry Tollbring till 5–5.

Sedan drog Guif ifrån, och släppte aldrig ledningen. Mycket tack vare att lagets anfallsspel, bland annat anfört av femmålsskytten Helge Freiman med rötter på Singö, var betydligt bättre än Rimbos. Rimbo kom till lägen men var alldeles för uddlöst.

– Vi får ändå de chanserna vi vill ha. Men när vi inte sätter dem så blir det osäkert och då vågar vi inte ta nästa avslut, säger Ken Tollbring.

– Då blir det i stället skott från halvdåliga lägen som antingen räddas eller täcks bort. Och gör man inga mål så rinner matchen i väg när man möter ett så pass bra lag som Guif.

Även tränaren Dick Tollbring höll med om osäkerheten i anfallsspelet.

– Vi håller i bollen när vi får första läget och tror inte på oss själva. Sedan slänger vi in bollen i andra läget och då är det för sent. Jag har svårt att säga exakt vad det beror på, säger han.

Guif ledde i halvtid med 20–11. Siffror som alltså upprepades i andra halvlek som blev en repris av den första. Rimbo var med i början för att sedan krokna.

– Spelmässigt stod det och vägde i början av andra, sedan åkte det iväg ordentligt. Kanske för att vi inte riktigt orkar. Sedan fick inte våra målvakter tag på några bollar. Jag tror ”Ante” (Andreas Mattsson) hade 12 i räddningsprocent mot Guifs målvakt som hade 42, säger Dick Tollbring.

Han valde att matcha fler spelare än vanligt. Rimbo kom till spel utan magsjuke försvarsspelaren Tobias Lindberg. Fredrik Johansson var febrig och fick sparsamt med speltid. Och efter 40 minuter fick Patrik Rödin rött kort efter tre utvisningar.

– Jag kommer spela runt på fler spelare framöver för att se vad som fungerar. Vi måste ha fler i gång, Jeff blir troligtvis avstängd efter röda kortet mot Alingsås och Endrit (Abdullahi) kommer inte tillbaka från sin avstängning förrän den 26 februari.

Tur i oturen för Rimbo var att Önnered förlorade bottenmötet mot H43 med 27–32. Därmed är Rimbo och Önnered kvar på samma poäng (fyra) i tabellbotten.

På onsdag väntar Sävehof hemma för Rimbo, och dit tar Ken Tollbring med sig lagets spel i numerärt överläge mot Guif.

– Jag tycker det fungerade bra, vi kom till lägen. Men framöver måste vi få in bollen. Det har vi inte fått hittills och jag tycker att vi måste göra mål när vi får frilägen. Oavsett vem som står i motståndarlaget.

Elitserien herr

Guif-Rimbo HK 40-22

Halvtidsresultat: 20-11

Rimbos mål: Ken Tollbring 4, Jeff Tollbring 4, Jerry Tollbring 4, Adam Jernberg 4, Patrik Rödin 3, Johan Lundgren, Jonas Andersson, Daniel Harnebäck.

Guifs mål: Daniel Pettersson 8, Fredrik Gustavsson 6, Viktor Östlund 5, Helge Freiman 5, Oli Heimir Heimisson 4, Rickard Åkerman 3, Emil Andersson 2, Richard Blank 2, Daniel Ekman 2, Jesper Lindgren 2, Alexander Stenbäcken.

Publik: 1 346, Eskilstuna sporthall.

Övriga matcher i helgen: Drott–Malmö 27–24

Kristianstad–Skövde 30–29

Lugi–Ystad 30–27

Önnered–H43 27–32

Hammarby–Redbergslid 26–26