Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grudd: Tiden talar för BKV Norrtälje

Ibland vinner lag tack vare klass. Ibland tack vare motivation.Och så finns det lag som kombinerar bägge delarna, som årets upplaga av BKV Norrtälje. Ett motiverat lag med klass.

En spelare som symboliserar det väl är lagkapten Andreas Bellander. Han har under våren fullkomligt glidit genom motståndarförsvaren och stundtals briljerat med sin fina blick för spelet. Lagkaptenen kombinerar dessutom sin elegans med hårt jobb – en stjärna som gärna tar skitgörat för lagets bästa. Och finns det något härligare i fotboll än när hjärna och hjärta möts?

Motivationen symboliseras av spelare som Andreas Bagger, Sebastian Bellander och Oskar Kiianlinna. Laglojala lirare som inte verkar bry sig vilken position tränaren Peter Hautalahti väljer att spela dem på. Trion verkar finna lika stor behållning i att göra mål som att krita linjerna på IP.

BKV tog i onsdags kväll sommarlov. 27 av 42 inspelade poäng under våren är ett väl godkänt betyg som nykomling och framgångsreceptet är just motivation kryddat med klass.

Laget består av en grupp skickliga individer som verkar älska att träna och som ständigt vill utvecklas. Eller som Andreas Bellander uttryckte det efter matchen i onsdags mot Konyaspor:

– Vi får två veckors ledigt, men för mig blir det nog bara två-tre dagar ledigt. Och många andra i laget tänker nog likadant.

Tiden talar för BKV. Truppen är så bred att Peter Hautalahti haft problem att ta ut en matchtrupp under våren. Och truppen tål skador på nyckelspelare, titta bara hur laget spelade när Andreas Bellander var skadad. Visst finns det en brasklapp: Anton Hermansson i mål måste hålla sig frisk.

Motivationen och klassen kommer inte att försvinna till hösten, snarare tvärtom och lägg därtill att det finns massvis av sparkapital i laget.

Nyss nämnde Bellander har inte spelat alla matcher och får nu vila en skadedrabbad kropp.

Emil Skogh är inte 100-procentig i sin nya roll som mittfältare än, och alla som såg matchen mot Konyaspor vet vilka färdigheter Hallstagrabben med den kirurgiskt precisa vänsterdojan besitter.

Förra årets mittbackslås Daniel Bellander och Mikael Swahn har inte spelat en minut hittills under säsongen, den förste är förvisso långtidsskadad men att Swahn hållits utanför planen tyder på hög konkurrens. Mer finns dessutom att hämta i poängspelaren Adam Zlotnik som än så länge inte verkar ha hittat rätt i sin nya klubb. Och Kim Askebris blir allt mer tillfreds i sin position som offensiv mittfältsspets.

BKV är för närvarande tvåa i serien, de andra lagen har några matcher kvar innan deras lov börjar, och tabelltoppen är ruskigt jämn. Bara sex poäng skiljer mellan första och åttonde plats.

Men med tanke på BKV:s breda trupp och vilka klass- och motivationsspelare som finns i den så tror jag BKV är i toppen för att stanna.

Det är med andra ord en härlig höst som väntar för ”Vargarna”, så kom upp till IP då och stötta ett lag som är förbannat roligt att titta på.

Höstschemat

29 juli: Syrianska Kerburan borta.

2 augusti: Karlberg hemma.

9 augusti: Akropolis borta.

16 augusti: Västerås IK borta.

23 augusti: Sollentuna hemma.

30 augusti: IFK Aspudden-Tellus borta.

6 september: Gamla Upsala hemma.

18 september: Spårvägen borta.

27 september: Värmdö hemma.

4 oktober: Kvarnsveden borta.

11 oktober: Skiljebo hemma.