Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greps med stöldgods från Granparken

I tisdags begicks ett inbrott på Pensionat Granparken. Nu har polisen gripit två personer i Vaxholm som kan misstänkas för delaktighet i inbrottet.

Det var tidigt i tisdags morse som platschef Josefine Jordansson upptäckte att Pensionat Granparken i Norrtälje hade utsatts för inbrott av en tjuv med egen nyckel.

Gärningsmannen hade fått med sig en kassamaskin med pengar, bankomatkort, flera nycklar och en Audi.

Bilen återfanns senare på tisdagen i Brottby. Ett par dagar senare kunde också två misstänkta gärningsmän gripas tack vare en Ipad som stulits från ett låst rum på en konferensanläggning i Upplandsbro i tisdags kväll. Även den gången tros tjuven ha gått in med nyckel.

– Det fanns inga brytmärken på rumsdörren i det fallet heller, säger Mona Johansson, presstalesperson vid Norrortspolisen.

Norrortspolisen kunde spåra Ipaden till en bostad i Bogesund, Vaxholm, och när de gjorde husrannsakan på adressen hittades även stöldgods från Pensionat Granparken. Personerna i bostaden, en man i 50-årsåldern från Norrtälje och en kvinna i 40-årsåldern från Vallentuna, greps och anhölls senare.

I bostaden återfanns även stöldgods från inbrott som begåtts på Värmdö, men Polisen i Norrort vill i nuläget inte berätta vilken typ av stöldgods det handlar om eller hur många inbrott paret kan kopplas till.