Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grekland knappar in på Spanien

Resandet fortsätter att öka i sommar. Spanien är landet som
flest reser till - men Grekland kan snart vara i kapp.

Återigen rapporterar resebolagen om att svenskar reser mer. Enligt Ticket har bokningarna av sommarresor ökat med elva procent jämfört med samma tid förra året. Spanien är fortfarande det största resmålet, även om det nu är Antalya i Turkiet som kniper förstaplatsen. Främst är det Palma de Mallorca och Barcelona som står för de spanska ökningarna.

Men Grekland knappar in. Dit har resebokningarna ökat med hela 18 procent jämfört med samma period förra året, och charterbolagen satsar på nya hotell och fler resmål där.

- Grekland gör comeback i sommar och har nu fler resenärer än Turkiet. I sommar nylanseras även flera nygamla resmål såsom Mykonos, Kalamata och Peloponnesos som har några av landets bästa stränder, säger Maria Gertell, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Städer i toppen

Städer fortsätter också att vara populärt på sommaren. New York, London, Paris och Barcelona har alla tagit sig till topp tio. Bokningarna till samtliga dessa städer ökar dessutom.

Sommarens raketer är annars tre städer som ligger utanför tio-i-topp listan: Budapest, Reykjavik och Istanbul. De erbjuder upplevelser och sevärdheter som är svårt för klassiska chartermål att utmana.

- Att upptäckarlusten är stor märker vi tydligt i vår dagliga kontakt med våra kunder. Det räcker inte längre med ett fint hotell med bra läge. Det viktigaste är vad det finns att se och göra på resmålet. Vad resenärerna vill uppleva under resan är till stor grad intressestyrt. Det kan vara allt ifrån vandringar, dykning och golf till konst, mode och gastronomi, säger Maria Gertell.