Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gravid kvinnas propp missades i tre dagar

Det tog tre besök på akuten på lika många dagar innan vårdpersonal upptäckte att en gravid kvinna hade fått en blodpropp.

Det var i oktober som kvinnan uppsökte akutmottagningen på Norrtälje sjukhus tre dagar i rad på grund av smärtor ovanför ena knäet. Kvinnan uppger att hon sa till läkarna att hon misstänkte att hon hade fått en propp. De två första gångerna skickades hon hem med värktabletter, första gången Alvedon, andra gången det starkare preparatet Citodon.

När kvinnan kom in igen tredje gången skickade läkaren henne vidare till BB Stockholm, där man konstaterade att hon hade fått en ventrombos.

Nu har hon anmält Norrtälje sjukhus till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Kvinnan skriver i sin anmälan till IVO att de två första läkarna antog att smärtan i benet berodde på foglossning och inte gjorde någon ultraljudsundersökning.