Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Graffitikonstnärer ratas av kommunen

Vad sägs om lite färgsprakande graffitimålning i gångtunnlarna i Norrtälje? Nej tack, säger kommunen.

Annons

En grupp graffitimålare har föreslagit för Norrtälje kommun att man ska få sätta lite färg på en eller flera gångtunnlar. Men förslaget har inte fallit i god jord.

– Vi fick blankt nej. Det är riktigt tråkigt. Jag förstår inte vad man kan ha emot att sätta lite färg på ett par grå trista gångtunnlar, säger Robin Kårlin som för gruppens talan.

Graffitimålarna skrev till kommunen och berättade att de har sex års erfarenhet av laglig graffitimålning. Graffitimålarna tycker att det vore en bra idé att få ”måla en eller flera gångtunnlar i Norrtälje för att liva upp med färg och härliga former”. Gruppen skulle stå för kostnaderna.

– Vi tänkte ju att det här skulle vara någonting för alla. Vi tänkte på barnen också, att de skulle ha lite glada färger att titta på, säger Robin Kårlin.

Men vid bygg- och miljökontoret tycker man inte att det är någon bra idé. Kommunens inställning är att inte tillåta graffitimålning på anläggningar i det offentliga rummet – dit gångtunnlar räknas, skriver gatu- och parkchefen Helen Lott i sitt svar till graffitigruppen.

– Det handlar om allas gemensamma utrymme och kan leda till att klotter sprider sig, säger Helen Lott.