Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Googleglasögon på flygplatsen

De vet redan vad du heter, vart du vill flyga och vad du
föredrar att äta när du stiger in på flygplatsen. Under sex veckor
testar flygbolaget Virgin Atlantic de nya Googleglasögonen.

Annons

Passagerarna i lyxklassen, Upper Class Lounge, kommer att få finna sig i att betraktas genom Googles glasögon de närmaste veckorna. Virgin Atlantic låter sin personal testa de smarta glasögonen, i hopp om att dessa ska kunna förbättra servicen till värdefulla kunder i framtiden, skriver CNN.

Brillorna som kallas Google Glass har en liten, internetansluten dator som visar information framför flygpersonalens ögon. Med dessa på behöver de alltså inte stå vid någon incheckningsdisk, utan kan omedelbart identifiera passagerna och till exempel bistå dem med information om förseningar, väderförhållanden och aktiviteter på destinationen.

Automatisk incheckning

Tanken är också att glasögonen så småningom ska kunna inleda incheckningen automatiskt så fort en kund är identifierad.

Google Glass är framtaget av den halvhemliga utvecklingsavdelningen Google X, som även ligger bakom projekt såsom självstyrande bilar och smarta kontaktlinser.