Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God man dömd för saltade räkningar

Den 64-årige mannen var god man åt en kvinna i Uppsala län och när hon avled erbjöd han sig, som juridisk expert, att företräda en person i arvsskiftet.

Annons

Han hjälpte också sin klient att betala en skuld till Kronofogden. För arvsskiftet debiterade han 25 000 kronor och för det andra jobbet tog han 9 000 kronor.

Klienten tyckte det blev oskäligt dyrt och efter upprepade försök att få kostnaderna specificerade väckte klienten ett enskilt åtal mot 64-åringen som bor norr om Rimbo.

Norrtälje tingsrätt har också sökt mannen upprepade gånger utan att få svar och när det blev dags för rättegång i målet dök mannen, som tidigare har drivit en juristfirma, inte upp.

Tingsrätt anser att också att räkningarna verkar oskäligt saltade och dömer 64-åringen i en så kallad tredskodom att betala tillbaka 22 000 kronor till sin ex-klient.