Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Glad över att vara här"

Hans bästa kompis fick kontrakt med allsvenska Gefle i går. Själv drömmer Alex Agorbia om samma sak – men lyckan över att få chansen i BKV Norrtälje är påtaglig.
– Att bara få spela fotboll på heltid i Europa har alltid varit en dröm för mig, säger nyförvärvet.

Han provtränade visserligen med Örebro SK tidigare i somras. Mer än så blev det dock inte för ghananen Alex Agorbia, 25.

I stället får han ta sina första steg in i svensk fotboll i BKV Norrtälje, där han i förra veckan skrev på ett kontrakt säsongen ut.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Norrtälje är en vacker stad och jag har fått ett väldigt positivt intryck av klubben, berättar nyförvärvet Alex Agorbia när NT träffade honom innan gårdagens träning.

Agorbia beskriver sig själv som en hårt jobbande spelare, stark och duktig i huvudspelet. Användbar både som mittback och defensiv mittfältare.

– Jag har mest spelat mittback, men vi får se vilken roll jag får i BKV. Hur som helst så ska jag ge allt, vara professionell och förhoppningsvis hjälpa laget uppåt i tabellen.

Argobia kommer närmast från spel i Ghanas högstaligan, där han senast representerade Anointed FC.

På meritlistan finns landskamper för både Ghanas U–17-och U–20-landslag. Där spelade han bland annat ihop med mittfältaren Anthony Annan, numera proffs i det tyska storlaget Schalke 04.

I går fick hans bästa vän Joachim Adukor för övrigt ett kontrakt med allsvenska Gefle.

Läs hela intervjun med Alex Agorbia i onsdagens NT, papperstidningen!