Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge bort en julklapp till någon behövande

Om du får oönskade julklappar kan du skänka dem till bättre behövande. – Det är något man bidrar med för den goda sakens skull, säger Jan-Erik Svecke vid McDonalds Norrtälje, som anordnar insamlingen.

Förra året under mellandagarna kom ett 50-tal personer till McDonalds för att skänka något de fått i julklapp.

– Det var många som tyckte det kändes väldigt bra att ge, berättar Jan-Erik Svecke.

Donationerna gick sedan till Mariagården, Svenska kyrkans församlingsgård i Norrtälje, där de sedan transporterades till vänförsamlingen på Dagö i Estland.

– Där var de väldigt tacksamma, säger Per Rydberg, kyrkoherde i Norrtälje-Malsta församling. Han berättar att klapparna också kan komma att skänkas till behövande i Norrtälje. Genom sitt arbete i församlingen kommer han i kontakt med människor som har det svårt:

– De lever på marginalen, man har att välja mellan att köpa julklappar eller julmat, säger han och fortsätter:

– Det här är ett sätt att ge något som man kanske inte har så stor användning av själv, men som kan komma till glädje för någon annan.

Samma upplägg gäller i år: mellan 25 och 31 december går det bra att gå till McDonalds för att skänka något till bättre behövande. I gengäld får man en hamburgare och förhoppningsvis en varm känsla i hjärtat.