Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gatufest och musik under Rimbodagen

Tre scener med varierande artister. Under årets Rimbodag kommer det att bjudas på musikkörer, liveband och dansföreställningar – allt med en lokal Rimboanknytning.

Annons

Musik, sång och dans. Äntligen är Rimbodagen här med ett fullspäckat schema under lördagen.

– På tre scener kommer det parallellt att bjudas på musik och dans. För musikentusiaster gäller det att ha springskorna på sig för att hinna med allt. Men Rimbo är inte så stort så det bådar gott, säger Bengt Hilding från Kulturskolan i Rimbo som arrangerar en stor del av musikevenemangen under lördagen.

Rimbodagen arrangeras för sjunde året i rad och har under åren utvecklas till en riktig gatufestival. Under lördagens evenemang har allt en lokal anknytning.

– På en scen kommer vi att köra dans-, capoeira och judo. På torgscenen i Rimbo kommer bland annat Norrtälje Musikkår och Eckebyholmsskolans kör att uppträda och på Konsumparkeringen har vi en lite större scen där liveband som Hans Loelv Trio och Blue Comets uppträder under eftermiddagen, berättar Bengt Hilding.

Besökare kommer även att kunna ta del av knallar av olika slag, ponnyridning, ansiktsmålning och prova på kurs i orientering.

För en kanske mognare publik erbjuds även kulturresa i höskrinda med lokalpolitikern Hans Andersson.

– Han kommer att berätta om bygden från förr, något som de flesta kan tycka är roligt, speciellt Rimboentusiaster, säger Bengt Hilding.