Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gardell slog personligt rekord i EM-finalen

Kortbane-EM har börjat bra för Spillersbodas Stina Gardell. På torsdagskvällen simmade hon final på 200 meter medley och det blev en hedersam sjundeplats.
– Med tanke på omständigheterna är jag nöjd, säger Gardell till NT-sporten.

Annons

I dag inleddes kortbane-EM i danska Herning och Stina Gardell visade form direkt. Hon vann sitt försök på 200 meter medley med tiden 2.09.38 och tog sig vidare till final, med åttonde bästa tid av tio möjliga.

I finalen fick Stina en sämre start men hon simmade starkt och fullföljde hela vägen in i mål. Tiden 2.08.66 räckte till en sjundeplats.

– Starten var inte den bästa och det var några vändningar som blev lite fel. Men det var väntat, jag har inte simmat i kort bassäng på tre år och behöver vänja mig. Med tanke på omständigheterna är jag nöjd och jag är jätteglad över att jag fick simma finalen, säger Stina Gardell.

Hennes finaltid innebar också att hon slog sitt gamla personliga rekord på kortbana med 33 hundradelar.

–Jag hade hoppats kunna simma ännu snabbare och allting kan bli bättre. Men ett rekord är alltid ett rekord.

I morgon väntar lagkapp på 100 meter medley för Stina.

– Det var längesen jag simmade det och mitt personliga rekord tog jag nog för fem år sedan. Men det ska bli kul.

Och på söndag är det dags för 400 meter medley försök. 

– Jag har börjat ställa om kroppen efter svensk tid nu och känslan är bättre för varje dag, säger Stina Gardell avslutningsvis.