Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gardell skrällde och tog brons

Spillersbodatjejen Stina Gardell skrällde under andra dagen av sim-SM.Medleyspecialisten simmade hem ett brons på 100 meter fjäril.– Min första SM-medalj någonsin i fjärilsim, säger Gardell.

Stina Gardells största medaljchanser under SM-veckan i Borås (lång bana 50 meter) är på 200 och 400 meter medley. Men under gårdagen visade Spillersbodatjejen att hon behärskar även andra sträckor. Gardell simmade finalen av 100 meter fjäril på 1.00,38, två sekunder under hennes tidigare personliga rekord.

– Ett jätteroligt lopp. Kul att få till det och att det räckte till medalj, säger Gardell som bara var elva hundradelar från EM-kvalgränsen på sträckan.

Vann gjorde Sarah Sjöström på 56.50, tangerat världsårsbästa och nytt mästerskapsrekord.

Under fredagsmorgonen väntar nästa utmaning för Gardell. Försök på en av favoritsträckorna, 400 meter medley, där 24-åringen vunnit de tre senaste SM-gulden i lång bana.

– Jag är väl guldfavorit, men man vet aldrig. Det blir säkert svårt och en riktig utmaning. Jag ska göra mitt bästa, sedan får jag se hur långt det räcker.

Även Emma Karell, tidigare Norrtälje Simklubb numera Täby Simsällskap, är med under SM-veckan. 20-åringen slutade under torsdagen på 27:e plats i juniorfinalen på 100 meter fjäril.