Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gardell sköt Vita Hästen till allsvenskan

Spillersboda-killen hjälte för Norrköpingslaget: Det här har man längtat efter.

2009 lämnade Norrtälje IK-fostrade forwarden Gustaf Gardell Väsby för division 1-spel i Vita Hästen. Ända sedan dess har Norrköpingslagets mål varit att ta klivet upp till allsvenskan.

I går lyckades Vita Hästen med den bedriften borta mot Troja/Ljungby tack vare ett mål av Gardell. Vid ställningen 2–1 till hemmalaget i tredje perioden kvitterade han i numerärt underläge.

2–2 blev det också efter full tid, och den poängen räckte för att Vita Hästen skulle bli klart för allsvenskan.

– Det var häftigt att få kvittera, en enorm lättnad. Samtidigt var det två minuter kvar av matchen, säger Gardell på telefon från ett högljutt omklädningsrum i Ljungby.

– Det känns jäkligt skönt. Jag har spelat här i fem år, och man har längtat efter det här.

Du har spelat tre kvalserier med Vita Hästen tidigare, vad är det som gör att ni lyckas det här året?– Jag vet inte, det har studsat lite vår väg i år jämfört med tidigare år. Sedan har vi kommit ihop bra som ett lag på slutet.

Hur firar ni det här?– Fira kommer vi att göra. Men det är en match kvar av kvalserien så vi får ha respekt för motståndaren. Vi tar det lugnt till på lördag.

Gustaf Gardells moderklubb är Norrtälje IK. 2007 lämnade han klubbens a-lag för spel i Djurgårdens J20-lag, där han spelade en säsong innan flyttlasset bar av till Väsby och division 1. Sedan 2009 har Gardell spelat i Vita Hästen.