Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gardell höll för favorittrycket

Spillersbodatjejen tog guld på 400 meter medley vid SM i Borås.

Det blev ny medalj för Spillersbodatjejen Stina Gardell under SM-veckan i Borås. Guldfavoriten levde upp till allas förväntningar och vann övertygande på 400 meter medley.

Efter torsdagens överraskande brons på 100 meter fjäril var det under fredagen dags för Stina Gardell att simma 400 meter medley. Inför loppet var Spillersbodatjejen stor guldfavorit på sträckan.

Gardell höll för favorittrycket och vann i övertygande stil på segertiden 4.47,56 före Céline Bertrand. Det var Bertrand som ledde loppet de inledande 100 meterna, men efter fjärilsdistansen kopplade Gardell greppet om loppet. 50 meter in på ryggsimmet ledde Spillersbodatjejen med två sekunder.

Gardell släppte aldrig tillbaka Bertrand i kampen. Guldet gick till Stina Gardell som därmed simmade hem sitt fjärde raka SM-guld i 400 meter medley på lång bana.

På söndag morgon simmar Stina Gardell försök på 200 meter medley, där innehar 24-åringen det svenska rekordet på 2.12.29 samt mästerskapsrekordet på 2.13.42. Vid avancemang simmar Spillersbodatjejen final på sträckan på söndagseftermiddagen.

Norrtäljetjejen Emma Karell simmade under torsdagen 100 meter fjäril i juniorklassen samt 4x200 meter frisim under fredagen. Vid det sistnämnda loppet kom Karell tillsammans med lagkamraterna Elsa Eriksson, Alexandra Uusaro, Emelie Johansson på en åttondeplacering i juniorklassen. Ett bra resultat med tanke på att Karell precis kommit tillbaka från en axelskada.

– Jag är inte supernöjd med något av mina lopp. Jag har varit skadad i två månader nu, så SM får gå lite som det går. Jag är här och försöker njuta av stämningen bara.

Under söndagen väntar 200 meter fjäril och 200 meter medley i juniorklassen för Emma Karell.