Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammalt träd en trafikfara i Finsta

En trädkrona hänger farligt över väg 77 i Finsta. Norrtälje kommun äger trädet som skulle ha sågats ned för tre år sedan. Men det står kvar.

Karl-Erik Johansson i Finsta har i över 30 år påtalat för kommunen att trädet utanför hans staket längs väg 77 är en trafikfara.

– Det är ett under att det inte har fallit än, säger Karl-Erik Johansson som ägde trädet på 1970-talet.

Då sålde han en bit av sin tomt, där trädet också står, till kommunen som skulle bygga en gång- och cykelväg.

– Förr hängde trädkronan över min tomt. Nu lutar trädet mer och mer för varje år, säger Karl-Erik Johansson och fortsätter:

– För tre år sedan var en förståsigpåare här och dömde ut trädet men det står kvar och kan falla när som helst.

När NT försöker ta reda på varför trädet fortfarande står kvar framkommer vissa oklarheter i vem som bär ansvaret.

– Det är riktigt att marken kan tillhöra kommunen men det är Trafikverket som väghållare som åtgärdar oberoende vem som äger anslutande mark, säger Tom Johansson, biträdande chef vid gatu- och parkavdelningen i Norrtälje kommun.

Trafikverket besiktade vägsträckan förra veckan och ska även besikta trädet utanför Karl-Erik Johanssons tomt.

– Om det är en trafikfara uppmanar vi ägaren att ta bort det. Om inte ägaren gör det så får vi skriva till länsstyrelsen som sedan får besluta om trädet ska tas bort eller inte, säger Ben Valskrå, projektledare vid Trafikverket.