Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla nyheter på ny webbsida

Nu satsar Norrtelje Tidning på nostalgi och återvinner gamla nyheter på en ny avdelning: NT Minns. Här ska tidningens egna tillsammans med inskickade bilder och berätterser få nytt liv.

Unika bilder från Lv3. Historien bakom Societetsbron. Norrtelje Tidnings reportage från flytten av Domus. Flygbilder från Rimbo. Det är förhoppningsvis bara början på den nya avdelningen ”NT Minns” som nu lanseras här.

Det är tydligt att intresset för lokal historia är stort. Ämnet ligger högt på önskelistan i NT:s läsarundersökningar, nostalgibilder diskuteras flitigt i olika Facebook-grupper och Norrtelje Tidnings återblickar leder nästan alltid till respons från läsare. Med stadsarkivets och Mediavinden på Tiohundras hjälp har gamla artiklar blivit mer tillgängliga.

– Jag är verkligen ingen expert på området. Jag jobbar vanligen med dagsfärska nyheter som sprids blixtsnabbt via sökmotorer och sociala medier, säger Fredrik Lindh, samordnare för digitala medier på Norrtelje Tidning. Jag föddes samma år som tågen slutade gå till Rimbo och tv-serien Dallas började sändas i Sverige. Jag råkar bara vara förtjust i tanken på att det gamla möter det nya, att delar av den gamla kulturskatten i Norrtelje Tidnings arkiv presenteras i nya former. Oftast digitalt, ibland förädlade i papperstidningen.

Lindh fortsätter:

– Jag vet att det finns många experter där ute. Jag vet att det finns idéer och bilder. Skicka ett tips eller några gamla bilder som kan vara intressanta för fler. Min tid är begränsad för denna bisyssla - vi måste självklart prioritera nyheter - men med läsarnas hjälp tror jag att det här kan bli bra.

– De flesta texterna är korta för att det ska finnas utrymme för intressanta diskussioner. Ibland lägger vi bara upp en fråga, andra gånger ett album med bilder som du kan bläddra i.

NT Minns är uppdelad i decennier: 50-, 60-, 70- och 80-talet. Det finns även avdelningar för ännu äldre - och nyare - artiklar. Varsågod att göra en tidsresa - klicka här!

Har du gamla bilder eller tips till NT Minns? Mejla till [email protected] eller använd formuläret.