Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gå varligt fram med alla bostadsprojekt

Kommunen vill bygga 1800 lägenheter i Norrtälje hamn!
Vill vi som bor i Norrtälje kommun ha ett Hammarby sjöstad i Norrtälje?

Det tror inte vi som är medlemmar i Roslagens oberoende parti (ROOP). Vi är av den bestämda uppfattningen att medborgarna i Norrtälje kommun vill ha en småskalig, genuin Norrtälje stad och hamn. Tittar man på de skrivningar och protester som under många år publicerats så vill många se en helt annan utveckling av Norrtälje hamn.

Vi tror att man vill ha det småskaliga mysiga stället som hamnen skulle kunna bli. En mötesplats för kulturen eller en samlingsplats för besökare och medborgare. En hamn man kan vandra till där det finns kaféer och små bodar där man säljer närproducerade varor och där man kan stanna upp och reflektera över hur mysig och fin Norrtälje stad är.

Tittar vi på de två stora bostadsprojekt som man har pratat om i Norrtälje stad det senaste året, i hamnen och vid busstationen, så innebär det ett par tusen lägenheter. Tittar vi på utbudet i dag så finns det många bostäder till salu i kommunen.

Tror kommunledningen att den kan forcera fram en ökning av innevånare i Norrtälje stad genom att bygga dyra bostadsrätter, så tror vi att de har helt fel! Man måste gå varligt fram med alla bostadsprojekt tills man har höjt kvaliteten i de kommunala skolorna, ordnat fler arbetstillfällen i kommunen och lagt fast en strategi för vilken typ av bostäder man skall bygga, men också var i kommunen dessa skall ligga.

Roslagens oberoende parti (ROOP) tror också att man skall införa ett skönhetsråd innan man går vidare och utvecklar Norrtälje stad och hamn. Om du lägger din röst på oss så kommer vi att arbeta för att ovanstående blir verklighet.

Vid valet den 14 september kan du vara med och avgöra vilken utveckling av hela kommunen du vill se i framtiden.

Hur vill du ha det?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel