Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra gör upp om en plats i målet

Del 6. NT-sporten räknar ner till klubbens historiska elitseriepremiär.

Annons

Förra säsongen var Andreas Mattsson självskriven förstamålvakt i Rimbo HK. När han skadade knäet och fick kliva av säsongen tog Victor Hellström chansen och storspelade i kvalserien.

Båda två är kvar i klubben den här säsongen och får sällskap av nyförvärvet Jonatan Widgren från Bodens BK och Marcus Wesslund. Som också går att betrakta som ett nyförvärv.

Han värvades inför förra säsongen från Hallstahammar men spelade få matcher då det befarades att han drabbats av twar.

– Det började tidigt förra säsongen. Jag var trött och orkeslös. Känslan höll i sig ända till maj i år och jag har varit på flera undersökningar. Läkarna har inte fått fram något annat än att jag var utbränd, säger Wesslund som nu är återställd och imponerade i genrepet mot Caperiotumba på hemmaplan.

Han är nu revanschsugen efter det ”kaotiska året”.

– Klart man vill visa vad man går för, både för spelarna i laget och för publiken. Jag var ny i fjol och fick aldrig göra det, säger Wesslund.

Men han har som sagt konkurrens. Trippel sådan.

– Jag är bara positiv till det, vi sporrar varandra, säger han och får medhåll av Jonatan Widgren.

– Det är så det ska vara, man ska inte kunna glida på träningarna, säger Widgren.

Han har tagit klivet från division 2 till elitserien. Men ser inte särskilt tufft på det stora hoppet.

– Det är bara roligt att få chansen att få träna med bra spelare. Den som är bäst enligt Dick spelar.

För Mattsson börjar nu kampen om att ta tillbaka förstaplatsen. Formen är osäker men knäproblemen borta.

– Det är kul att vara tillbaka, nu vill jag bara spela matcher. Jag är inte rädd för konkurrensen man får kämpa på. Den som är bäst ska spela.

– Så måste det vara. Vi måste spela för att vinna.

Sist ut i målvaktskvartetten är Victor Hellström. Han fick ett tungt ansvar i kvalserien tidigare i år, och gjorde succé. Men jagad av de andra känner han sig inte.

– Det är en utmaning och man måste prestera bättre. Förhoppningsvis har jag en nivå till i mitt spel.

I bland när man tittar på Rimbo HK så går Dick Tollbring väldigt hårt åt er målvakter när ni släpper in ett mål. Hur är det att ha honom som tränare?– Han skriker även om det är skott som inte går att rädda, säger Hellström och skrattar.

– I början tog man åt sig mer, men nu ser jag det som positivt. Det är skönt att ha en tränare som är på hugget, säger Wesslund.

I nuläget är det inte klart vilka två som får chansen mot Hammarby, men alla fyra vill självklart spela.  Att det är elitserien i stället för allsvenskan som väntar bekymrar inte kvartetten.

– Vi har tagit oss till elitserien av egen maskin, så det är inget att fundera på. Det är som vilken match som helst, säger Mattsson.

Premiären

Rimbo HK möter Hammarby borta i Eriksdalshallen lördag den 21 oktober klockan 16.10. Matchen direktsänds i SVT.