Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra dygn efter dödsolyckan – ung kvinna kämpar fortfarande för sitt liv

Den bil som misstänks ha sladdat med sidan före in i mötande trafik på länsväg 276 på torsdagen har skickats på teknisk undersökning.

Annons

Resultatet från polisens tekniska undersökning väntas dröja någon dryg vecka.

Det var på torsdagseftermiddagen som två personbilar krockade strax söder om Furusundsavfarten på länsväg 276, Kustvägen.

Passageraren i den finskregistrerade bil som misstänks ha kommit över på fel sida omkom och föraren vårdas fortfarande på Karolinska sjukhuset i Solna, dit hon flögs med ambulanshelikopter. Hennes tillstånd är fortsatt livshotande, meddelar sjukhusets pressjour på måndagsförmiddagen.

I den mötande bilen färdades en man som fördes till Norrtälje sjukhus i ambulans. Mannen vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

– Han har sagt att den andra bilen "dök upp plötsligt", säger Hans Brandt, förundersökningsledare vid polisens regionala trafikgrupp.

Föraren i den finskregistrerade bilen misstänks för vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Läs även: Efter dödsolyckan på väg 276 - kvinna med livshotande skador hålls nedsövd

Läs även: Kvinna vårdas på Karolinska sjukhuset med livshotande skador

TV: En död efter frontalkrock på väg 276 – NT sände live under räddningsarbetet

[+] Läs även: Karta: Här inträffar flest olyckor i kommunen – ort för ort