Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt utvecklad garagebrand i Roslagsbro – väg 1163 avspärrad

Vid 12.13 larmades räddningstjänsten till Grytavägen med anledning av en brand i ett garage. I byggnaden ska det även finnas gastuber.

Vid 12.45 uppgav räddningstjänsten att garaget är övertänt. I byggnaden, som är en svetsverkstad, finns även ett antal flaskor med acetylen.

Det bedöms finnas viss spridningsrisk till villan på tomten. Räddningstjänsten arbetar för tillfället med att försöka skydda villan. De har ingen prognos för hur lång tid släckningsarbetet kan ta. Branden ska även ha spridit sig till en närliggande åker.

Strax efter 13 hade Räddningstjänsten påbörjat släckningsarbetet:

– Vi kommer att låta garaget brinna ner under kontrollerade former och se till att det inte sprider sig till en intilliggande villa och ett annat garage, säger Kim Hellberg, operatör vid räddningstjänstens ledningscentral.

Tre brandstationerna finns på platsen; Norrtälje, Älmsta och Hallstavik. Då man befarar att gastuberna kan explodera håller man ett säkerhetsavstånd på 150 meter kring garaget. Väg 1163 i höjd med Svedjelandet är avstängd för all trafik tills vidare.

– Vi har gasflaskorna under kontroll på sådant sätt att vi vet var de finns, men ett par av dem är kvar i lokalerna, säger Kim Hellberg.

Det är i nuläget okänt hur branden har startat.

Räddningstjänsten uppgav vid 13.30-tiden att de hade branden under kontroll, men det branddrabbade området kommer att vara avspärrat 24 timmar efter att det är släckt.

Enligt polisen har lokala småvägar, med hjälp av boende i området, öppnats upp så att räddningstjänst och andra kan ta sig till och från det drabbade området.

Texten uppdateras.