Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt ös i Roslagsskolan på sportlovet

Norrtälje Gymnastikförening ordnade läger - för att kunna åka på läger.

Annons

I sommar ska tjejerna i Norrtälje Gymnastikförenings trupplag RM-äldre åka på läger. För att finansiera det bjöd de själva in till läger för de yngre på sportlovet.

– Det blev väldigt populärt. Det är cirka 50 barn med och vi tvingades till och med säga nej till ett 20-tal, för vi kunde inte ta emot fler, säger Ebba Lindström, ledare och gymnast i Norrtälje Gymnastikförening och en av initiativtagarna till lägret.

Det är fullt ös i Roslagsskolans idrottshall när NT gör ett besök på tisdagseftermiddagen. Det är andra dagen av två på minilägret för barn i åldrarna 6 till 12 år.

En majoritet av deltagarna är tjejer, men där finns också många killar.

– Vi får allt mer killar i föreningen och det är jätteroligt, säger Emma Eriksson, ledare i NGF RM-äldre, det lag som tog RM-silver i fjol och vars gymnaster nu är i full gång med att leda lägret. Bland annat har nya sporter som parkour lett till att det har blivit allt mer ”coolt” även bland killar att lära sig det man kan göra inom gymnastiken.

En av killarna på plats är Mille. Han sprudlar av energi och är väldigt nyfiken på det där med gymnastik.

– Jag gillar att klättra och sånt. Och att göra galna saker, säger han balanserande på ett ben på räcket till läktaren i sporthallen.

Efter en liten tillrättavisning från ledare är han snabbt nere på golvet igen.

– Det är kul det här , säger han innan han sätter iväg för nya uppgifter och utmaningar.

Ebba, Emma och en tredje ledare i RM-äldre, Nora Ottander, ser det som väldigt nyttigt för tjejerna i deras tävlingstrupp att få prova på att vara ledare för ett par dagar.

– De kom snabbt och ”klagade” lite över hur svårt det var att hålla ordning bland barnen. Vissa, framför allt de yngsta barnen, har ju lite svårt att stå i kö och vänta på sin tur, förklarar Emma med ett leende. Det är också de yngsta som behöver flest pauser för att de inte kan vara fokuserade och koncentrerade så länge, de behöver få leka lite emellanåt också.

I dagsläget har NGF cirka 230 aktiva gymnaster. Målet är att växa ytterligare, men det kräver en del.

– Vi har haft en rätt lång kö till föreningen länge och får vi bara fler att bli ledare kan vi också ta emot fler barn, men det är inte så enkelt, säger Emma.

På golvet fortsätter övningarna i matta, hopp och fristående, grenarna i truppgymnastik.

Lägret skulle sedan avslutas med en uppvisning för föräldrar och mor- och farföräldrar.

Innan NT ska lämna Roslagsskolan kommer lille Mille fram igen. Det visar sig att han är nyfiken på mer än gymnastik.

Han vänder sig till mig och fotograf Sjöberg:

– Varför har reportrar aldrig något hår här uppe? frågar han och klappar sig högt uppe i pannan.

NT:s utsända blev honom svaret skyldigt...