Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullmäktige bör besluta om Singö skola

Förhandlingar om Singö skola har varit aktuella sedan förra mandatperioden. Kommunen har tidigare lovat att Föreningen Singö utveckling ekonomiska förening ska få köpa skolfastigheten på Singö för det bokförda värdet.

Anmäl text- och faktafel

Nu har det nuvarande kommunstyret ansett att detta skulle strida mot kommunallagens andra kapitel § 8 och vill därför inte genomföra den utlovade försäljningen. När Miljöpartiet gjort olika undersökningar och även kontaktat jurist på SKL (Sveriges kommuner och landsting) framkommer att det inte finns hinder för Norrtälje kommun att med hänsyn till synnerliga skäl och rådande samhällsutveckling samt föreningens ändamål genomföra en sådan försäljning.

Miljöpartiet ser försäljningen som en mycket principiell fråga och vill därför:

• att kommunstyrelsen i Norrtälje kommun väcker ett formellt ärende om försäljningen av Singö skola och till kommunfullmäktige för beslut.

Miljöpartiet vill då:

• att ett grundligt juridiskt utredningsmaterial medföljer ärendet som tydligt visar hur kommunallagen kan tolkas i detta aktuella fall.

Camilla Rydstrand (MP), gruppledare

Mats Wedberg (MP), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel