Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full granne skrämde syskon i Rimbo - dömd till fängelse

Den berusade mannen började banka på grannens lägenhetsdörr där två syskon var ensamma hemma. Sedan återkom han flera gånger. Till slut ringde syskonen polisen.

Mannen som nu har dömts i Norrtälje tingsrätt säger att han var så berusad den aktuella kvällen i augusti att han inte minns ett dugg. Det gör däremot syskonen -en äldre bror och en yngre syster.

De har berättat att den påtagligt berusade mannen som bor i deras trapphus, började banka på deras ytterdörr vid 20.30-tiden. När brodern öppnade klev mannen rakt in i lägenheten och krävde att få en mobilladdare. Mannen kom sedan tillbaka flera gånger under natten och bankade på dörren, drog i dörrhandtaget och skrek att de skulle öppna.

När systern och en kompis kom hem vid midnatt ställde sig den berusade mannen mitt i trapphuset och vägrade först att släppa förbi dem. Vid 03.30 larmade ungdomarna polisen som kom och omhändertog mannen för fylleri.

Två månader senare åkte mannen, som saknar körkort, fast i en nykterhetskontroll i Estuna. Han hade då 1,48 promille alkohol i blodet.

Mannen har nu dömts för grovt rattfylleri, olovlig körning och två ofredanden till fängelse i en månad och 14 dagar.