Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Federley på turné inför EU-valet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

 På onsdagskvällen gjorde riksdagsman Fredrik Federley (C) ett nedslag i Norrtälje. Han kampanjar inför EU-valet i maj.

Debatten inför EU-valet i maj är ännu i sin linda, för alla utom för EU-kanidaterna.

– Ännu så länge är det väl bara vi EU-kandidater som är ute och flänger, säger Fredrik Federley.

Besöket i Norrtälje på onsdagskvällen är hans 39:e i turnén landet runt. Ändå har EU blivit betydligt aktuellare de senaste dagarna på grund av oroligheterna i Ukraina, påpekar han.

– Jag kommer precis från samråd med statsministern som ska ha sitt extraodinära möte med EU:s statsministrar på torsdagen.

EU-valet är annars den dolda valrörelsen. Endast 50 procent av befolkningen röstar. Kanske ökar intresset för EU nu i tider av utrikespolitisk kris, tror Federley.

– Helt plötsligt har det blivit allvar. Man kan se en poäng i att samarbeta inom Europa. Man inser att det är bättre att föra krig med papper, ord och paragrafer än med vapen, säger han.

Därför har utrikespolitik kommit upp som en av hans hjärtefrågor under turnén. Miljö- samt migrationsfrågor är två andra.

– Det är alla frågor som vi aldrig skulle klara av själva. Däremot ska ju inte EU blanda sig i detaljfrågor i Norrtälje, säger han.