Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransk gästvänlighet efterlyses

Frankrike fortsätter att arbeta på sin attityd mot turister. Flera ministrar har uppmärksammat att bemötandet inte alltid är av det varmare slaget.

Annons

Snorkiga kypare och muttrande fransmän? Frankrike har länge dragits med ett rykte för sitt bemötande. Paris har i undersökningar blivit vald till en av världens otrevligaste städer. Och förra året lanserade landets turistbyrå en guide till hur man bemöter turister - genom att beskriva olika nationaliteters stereotyper. Målet varatt förbättra det franska bemötandet,en uppgift som flera av landets ministrar fortfarande menar att man måste arbeta med.

"Frankrike måste återupptäcka vad gästvänlighet innebär", sade nyligen den franska ministern Fleur Pellerin, enligt CNN. Hon är en av dem som menar att det finns en hel del att göra både när det kommer till det franska välkomnandet och servicetänket.

Satsar på turismen

Även landets utrikesminister Laurent Fabius uttalar sig nu om turistbemötandet.

-Det är mycket viktigt att vi gör allt för att välkomna turisterna på rätt sätt, oavsett om de är utländska eller fransmän, sade han vid en konferens om turismen, enligt regeringens hemsida.

Bemötandet ska vara älskvärt och effektivt, enligt Fabius. Regeringen har också presenterat 30 konkreta åtgärder för att blibättre påturism, bland annat att förbättra Gare du Nord, att låta affärerna ha öppet även på söndagar och att utveckla gratis wifi på turistplatser. Målet är att Frankrike ska bli det största turistlandet i världen - också när det rör sig om inkomster. I dag lockar landet flest turister, men de stannar kortare och spenderar mindre om man jämför med USA och Spanien. Turismen ger jobb till mer än två miljoner fransmän, enligt regeringens egna siffror.