Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtidsdagen i Hallstavik gav billiga jobb

Minst 17 personer har nya jobb att gå till sedan Framtidsdagen i Hallstavik i februari. Men det är troligen fler, enligt Arbetsförmedlingen.

Alla utställare på jobbmässan har inte återkopplat till Arbetsförmedlingen, som räknar med att ytterligare 10-15 personer fått jobb. I så fall ligger resultatet i linje med de senaste fyra åren.

– Jag tror att det kommer att sluta på runt 28, säger Aleksandar Srndovic, ordförande i Pappers avdelning 68 och Hallstaviksnätverket.

– Man brukar räkna med att det kostar en miljon att skapa ett jobb. Hela mässan kostade kanske 10 000 kronor.

Framtidsdagen är ett återkommande evenemang som sker årligen sedan 2009. På årets mässa fanns 42 utställare. Hallstaviksnätverket, Arbetsförmedlingen Norrtälje och Gimo, Arbetslivsresurs i Uppsala, Nyföretagarcentrum Roslagen och Pappers avdelning 68 arrangerar gemensamt dagen. Då kommer företag och studieanordnare för att hitta nya medarbetare eller studenter eller för att visa upp sig. Där finns även rådgivning för att starta eget och hjälp med att formulera sin cv.

Framtidsdagen kom till efter stora nedskärningar på pappersbruket i Hallstavik, som ett sätt för fackförbundet Pappers att hjälpa sina uppsagda medlemmar hitta nya jobb.

Siffror från årets framtidsdag

565 kortintervjuer genomfördes.

162 personer hade rätt kravprofil.

107 personer gick vidare till ytterligare intervju.

Arbetsförmedlingen har följt upp mässan sedan 2012 för att se hur många som fått jobb.

2015: 28 personer fick jobb

2014: 11 personer fick jobb

2013: 27 personer fick jobb

2012: 28 personer fick jobb