Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foton från Herräng och Hallstavik visas

Gunnar Söderlund inleder vårens konstutställningar på Hallstaviks bibliotek. Där visar han fotografier från Hallstavik, Herräng, Svartklubben och Rumshamn.

Gunnar Söderlund var i många år ordförande i Häveröbygdens konstförening och en av de starkaste krafterna bakom föreningens utställningar. Nu ställer han själv ut på biblioteket, där han visar svartvita fotografier.

– De bad mig ställa ut, det är trevligt, tycker jag, säger Gunnar Söderlund.

Fotografierna är från 1960-talet fram till 2000-talet och grupperade under olika teman. Flera av dem är från Centralskolan, där Gunnar Söderlund var lärare i matte och fysik i många år.

– Jag har tagit en hel del bilder under lektionerna.

Gunnar Söderlund visar också fotografier från Herräng, vardagsbilder av bland annat Konsumkunder och lekande barn.

Andra motiv är hämtade från Svartklubben, där Gunnar Söderlund själv har fritidshus, och från den gamla kyrkogården i Rumshamn, där ett av korsen vittnar om tragedin i kronolotsen Erik Olof Österbergs familj, där sex barn gick bort och begravdes inom en vecka.

Utställningen, som har blivit uppskattad i Hallstavik, visas till och med 19 februari. Sedan följer utställningar av Karin Wahlström, Karin Liungman och Gun Mattsson.