Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fota dig i selfiens huvudstad

Turister är specialister på selfies. Och vissa bakgrunder är mer populära än andra. Nu har staden som oftast fastnar på människors självporträtt utsetts.

London är världens selfie-huvudstad. Åtminstone enligt webbsajten Suggestme, som har analyserat hela 6,3 miljoner meddelanden på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Och den brittiska huvudstaden är mest avbildad; mer än 14 procent av alla delade selfies har London som bakgrund. Den näst mest populära staden att fota sig själv i är New York, där 11, 6 procent av alla selfies tas. Därpå rankas Amsterdam, där Rijksmuseum och Van Gogh-museet är platser som turister gärna fotar sig själva framför. Därpå kommer Barcelona, Paris, Berlin och Rom. På topp tio återfinns också Istanbul, Sydney och Aten.

Colosseum populärt

Men när det kommer till enskilda landmärken är det i stället Rom som hamnar i topp. Colosseum är den attraktion som flest vill ha med i en selfie. Därefter kommer Eiffeltornet i Paris på andra plats. Men sedan dominerar London och New York. Big Ben och London Eye hamnar på tredje och fjärde plats och femma kommer Times Square i New York. Även Buckingham Palace, Frihetsgudinnan, Empire State Building och Tower Bridge hamnar på tio i topp.