Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsätter segertåget för Rospiggarna?

Rospiggarna jagar sin fjärde raka seger när laget i kväll gästar Ljungheden och Västervik.
- Men det blir en tuff match, Västervik är jättestarka hemma, säger Mikael Teurnberg i Rospiggarna.

Med tre omgångar körda i elitserien ståtar Rospiggarna i serieledning. När laget i kväll intar Ljungheden gör man det med en bra känsla.

– Vi har haft ett härligt go’ i laget och det är viktigt att vi behåller den krigarinstinkt vi visat i matcherna hittills. Det gäller att vi inte svävar iväg, för varje seger kommer vi närmare en förlust, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Rospiggarna startar med samma förare som i de föregående matcherna, men med några platsskiften.

– När förarna kört 12 heat ändras snitten och de som kört bra får högre snitt. Timo Lahti går nu in på ordinarie plats och Walasek ner på reserv.

Grzegorz Walasek väntar fortfarande på sin första heatseger i Rospiggarna.

– Han är den i laget som haft det tyngst hittills. Han jobbar väldigt hårt för att komma igång och vi vet att han har kapacitet att vara en av våra toppförare.

Mads Korneliussen går in som heatledare på plats 3.

– Korneliussen visar en väldigt stark vårform och han ligger fyra i elitseriens snittliga. Nu får han lite tuffare heat men det kommer han klara av bra. Han trivs också bra tillsammans med Lahti (plats 4).

För Timo Lahti blir det debut på Ljunghedens 258 meter långa bana. En annan rospigg, Chris Harris, är mer bekant med omgivningen.

– Harris vet vad som väntar där efter nio säsonger i Västervik. Sedan har även Korneliussen kört för Västervik. Ljungheden är en rätt speciell bana, väldigt bred och det är tungåkt.

– Det är Västerviks hemmapremiär nu och det kan gynna oss, att deras förare inte åkt in sig på banan än.

Vilka är dina förväntningar inför kvällen?– Västervik är jättestarka hemma och de kommer vara väldigt revanschsugna. Det blir en tuff match och jag tror det blir många oavgjorda heat. Ska vi ge dem en match måste alla förare leverera på topp.

Matchen börjar klockan 19.00 och NT-sporten är på plats i Västervik. Följ matchen här för twitteruppdateringar och livebilder.