Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt oklart kring misstänkt mordförsök

Den misstänkte mannen förnekar att han ska ha knuffat i en annan man i vattnet utan menar att han hjälpte honom.

Den man i 45-årsåldern som anhölls i söndags misstänkt för att ha knuffat i en jämnårig man i vattnet från en brygga i Kapellskär förnekar bestämt att han ska ha knuffat mannen. Istället ska han ha hjälpt den andre mannen upp ur vattnet efter att denne ramlat i. Därefter ska han ha lämnat platsen.

Han greps i sin lastbilshytt och anhölls senare misstänkt för försök till mord. På söndagskvällen släpptes han på fri fot men misstankarna mot honom kvarstår.

– Ärendet ligger hos åklagaren. Tillsvidare är han fortsatt misstänkt men det kommer nog ändras för det kan bli svårt att styrka brott. Ingen har sett själva händelsen, säger Jan-Erik Thölin, kriminalkommissarie vid Norrtäljepolisen.

Målsägaren har uppgett att han stod på bryggan och fiskade tillsammans med den misstänkte och ska plötsligt ha blivit knuffad eller sparkad bakifrån. Han föll i vattnet och simmade iväg och gömde sig bakom en brygga. Han hörde röster prata om att han förmodligen drunknat. En hamnkapten larmade polis och hjälpte den blöte mannen. Polisen letade först efter flera gärningsmän men efter förhör med målsägaren avfärdades den teorin.