Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortfarande lågor från villabrand

Räddningstjänsten fick på julafton larm om kraftig rökutveckling i en tvåplansvilla i Malsta. Under fredagsmorgonen den 27 december brann det fortfarande.

Annons

En svårsläckt brand i en tvåplansvilla i Malsta blossade upp på julaftonsmorgon. Under fredagen den 27 december hade lågor återigen blossat upp i en takkuppa i det olycksdrabbade huset, enligt Storstockholms brandförsvar.

Branden började klockan 11.16 på tisdagen när räddningstjänsten fick larm om att en äldre trävilla på 200 kvadratmeter i  Malsta börjat brinna. Det var några grannar som upptäckte svart rök som vållade ut från villan.

– Det har varit en väldigt kraftig rökutveckling, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Styrkor från Norrtälje, Rimbo och Älmsta kom till platsen. Inga personer ska ha kommit till skada.

– Det var ingen hemma i huset, säger Roger Sverndal.

Enligt räddningstjänsten i Norrtälje är ägarna som bor permanet i huset bortresta.

Vid 15-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet av villan som ska vara kraftigt rök-och brännskadad.

– Vi kommer antagligen att vara här tills i morgonbitti. Invändigt har det brunnit rejält och vi måste motverka glödspridning. Det är ett timmerhus så det är svårsläckt, säger Kenneth Strömberg, yttre befäl vid räddningstjänsten i Norrtälje. 

Först vid 08-tiden på juldagens morgon avslutades räddningstjänstens arbete på platsen, men blossade alltså upp igen under fredagsmorgonen den 27 december.

Polisen kommer att inleda en förundersökning för att utreda brandorsaken.