Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstör inte Skebobruks goda rykte

I vart femte hus i idyllen Skebobruk bor det sverigedemokrater. I den vackra herrgården bor det flyktingar, främst från Afrika och Asien.

Annons

Afghanen Hamayodun Rahimi har flytt talibanerna. Han uttrycker i Norrtelje Tidning att människorna i Skebo är väldigt vänliga. Det är gästernas intryck på Skebo herrgård. Personalen på anläggningen, de som gästar från kyrkorna med SFI- undervisning och erbjudande om kyrkbesök på söndagarna, sport, dans, utfärder och inte minst skolorna, har bidragit till resultatet. Låt den andan få prägla fortsättningen.

I kyrkorna har församlingsborna fått möta de nyanlända i gudstjänst och gemenskap av olika slag. Även bland kyrkobesökare finns det sverigedemokrater. Mötena har stämt till eftertänksamhet.

I gudstjänsterna tänder flyktingarna ljus och tänker på sina anhöriga och ber för sin framtid. En mycket sympatisk 21-årig libyer fick inte stanna i Sverige. Han fick återvända till det tröstlösa livet på Malta. Med sig fick han många fina minnen, han var muslim, men när folk strömmade fram till nattvarden så var han med. Ni alla som möter invandrarna, de kan ordet hej, det räcker och ett leende.

Nu är flyktingarna här. Det skapar jobb åt många svenskar! Att föda och fostra barn är ju inte meningslöst. Vi bygger framtiden tillsammans.

Flyktingförläggningen i Skebobruk är en ny arbetsplats, en mycket bra arbetsplats. Förstör inte Skebo med främlingsfientlighet, när ni fått ett så gott rykte.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel