Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första elitseriesegern för Rimbo HK

Vann bottenfinalen mot Önnered med 31-28 på bortaplan.

Seger. Efter sju sorger och åtta bedrövelser fick äntligen Rimbo HK segerjubla. Laget vann bottenfinalen borta mot Önnered efter en stark defensiv insats.– Det känns helt underbart, det här var en så viktig match, säger lagkaptenen Ken Tollbring.

Rimbos försvarsspel har inte varit någon rolig historia den här säsongen. Inför bottenfinalen mot Önnered hade laget släppt in 478 mål, överlägset flest i hela elitserien.

Men det var just den defensiva insatsen som lade grunden till lagets första seger den här säsongen, och klubbens första elitserieseger någonsin.

Rimbotränaren Dick Tollbring matchade ett 6–0-försvar anfört av försvarsbjässarna Patrik Rödin och Tobias Lindberg.

Ett lyckat drag av Tollbring.

Rimbo släppte bara in elva mål i första halvlek.

– Det gick jättebra

i försvaret, vi hade ett grymt samspel, säger Tobias Lindberg som gjorde sin första hela match sedan Alingsås borta den 28 september, sedan han drabbats av knäproblem.

– Vi kämpade mer i dag än tidigare och hjälpte varandra, och så fick vi utdelning i vårt målvaktsspelet. Det kändes som det höjde hela försvaret.

I andra halvlek kom Önnered tillbaka och gick till och med förbi till 23–22 med dryga kvarten kvar.

– Vi blev lite trygga och stillastående, säger Ken Tollbring och får medhåll av Tobias Lindberg:

– Vi hade problem där ett tag, vi slutade samarbeta i defensiven.

Men till skillnad från tidigare matcher bet Rimbo tillbaka. Knappt fem minuter senare skickade Ken Tollbring in 25–24 till Rimbo, en ledning laget sedan aldrig släppte.

– Vi vågade vinna mer än Önnered. Det kändes som att de blev lite rädda mot slutet och backade hem, säger Ken Tollbring som såg ut som en solstråle efter matchen.

Lika glad var pappa Dick.

– Fy fan vad skönt. En oerhörd lättnad. Man har hört att folk sagt att det vore kul om vi vann, men det känns inte som om de har menat det.

Vad är det som gör att ni vinner i dag?

– Vi är bättre individuellt än dem, de är nära att vinna på grund av att de kämpar.

– Sedan är jag jättenöjd med försvarsspelet, vi gör en liten förändring och backar ner eftersom de är inlästa på oss.

Segern innebar att Rimbo bröt sitt dystra facit i ÖHK-hallen. Inför matchen hade Rimbo förlorat tre matcher och spelat en oavgjord mot Önnered på bortaplan.

– Det känns så oerhört skönt att få vinna, det var så länge sen. Vi är ett medgångslag och jag tror det lossar nu. Men vi kan bättre, det här var inte vår bästa match den här säsongen, säger Ken Tollbring.

Här kan du lyssna på matchen i efterhand via webbradio.

Matchfakta

Önnered     28(11)

Rimbo        31 (16)

Önnereds mål: Andreas Berg 7 (3), Henrik Johansson 6, Andreas Arrman 6, Ola Pewik 4, Axel Sundbäck 3, Rasmus Nilsson 2.

Rimbos mål: Endrit Abdullahi 12, Ken Tollbring 5, Jeff Tollbring 5, Johan Lundgren 3, Jerry Tollbring 3 (1), Fredrik Johansson 2, Adam Jernberg.

Publik: 617.