Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte sälja stulna motorsågar

Polisen hittade stulna båtar och motorsågar vid husrannsakan. Man är anhållen misstänkt för häleri.

Annons

För två dagar sedan kontaktade en företagare i norra delen av kommunen polisen efter att en man erbjudit sig att sälja fyra motorsågar för hans räkning. Företagaren fattade misstanke och kollade upp mannen. Det visade sig snart att motorsågarna var stulna.

– De var från ett inbrott i Täby som ägde rum i februari, säger Mikael Liljekvist, närpolisbefäl i Hallstavik. 

I dag, torsdag, gjorde polisen en husrannsakan i den misstänkte mannens bostad. Där hittade de ytterligare ett tiotal motorsågar samt två båtar med tillhörande motorer och trailer som också är misstänkt stulna. 

Polisen hittade hälften av motorsågarna som saknades från inbrottet i Täby där godset uppgick till ett värde av 180 000 kronor. En av båtarna som påträffades stals i höstas ifrån Åkersberga, enligt den anmälan som polisen hittat.

– Det verkar som att han har varit ute efter att sälja godsen vidare, säger Mikael Liljekvist. 

Mannen som är i 40-års åldern är skriven i Stockholm men har en sommarstuga i Norrtälje kommun.

Förutom stöldgodsen hittade polisen även en hembränningsapparat samt flera liter sprit och tomflaskor.

– Det verkar som att han har haft en större tillverkning, säger Liljekvist.

Under torsdagskvällen har förhör hållits med mannen. Han är nu anhållen för häleri. Fortsatta förhör kommer att ske under fredagen.