Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäljningen av Åvillan överklagad igen

Följetongen om Åvillan rullar vidare. Nu är det sjunde gången någon överklagar kommunens försäljning av huset på Hantverkaregatan i Norrtälje.

Annons

Köparen, trafikskolechef Anja Jegreus på Norrtälje Trafikskola, är förundrad.

– Nu har det tagit två år. Hur länge kan folk hålla på?

Samtidigt är hon lite road.

– Jag har bra lokaler för trafikskolan. Vi sitter inte i sjön. Det är intressant att se alla juridiska turer.

I två år har försäljningsärendet bollats mellan kommunen, Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen. Sex gånger har överklagandena avvisats, nu är man inne på det sjunde kapitlet i försäljningsromanen.

De som överklagar hävdar att Åvillans tomt är viktig för museets framtida planering. Frågan drivs av Roslagsmuseet och Roslagsmuseets Vänner.

Tidigare har museet fått årliga driftsbidrag från kommunen. De upphörde 2013.

I det senaste överklagandet hävdar Stiftelsen Roslagsmuseet att man inte fått tillgång till handlingar från kommunen i ärendet. Men kommunen slår tillbaka och hävdar att det begåtts formella fel från Stiftelsens sida. Dels att Stiftelsens styrelse kallats på fel sätt, dels att handlingarna funnits hos Stiftelsen, men att de inte behandlats på styrelsemöte.

Där står man nu. Sista kapitlet är ännu inte skrivet i följetongen. Eller som det brukar stå: Fortsättning följer ...