Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäljning av Skebo herrgård stoppad

Ägarna har långsiktiga planer med ny inriktning.

Annons

Försäljningen av Skebo herrgård har dragits tillbaka. Fastigheten drivs vidare som tillfälligt asylboende men ägarna har långsiktiga planer som pekar i en helt annan riktning. Skebo herrgård har varit till salu sedan våren 2013, senast för priset 33,5 miljoner kronor. Men nu har Skebo Konferens AB, som ägs av Rickard Björklund, återkallat försäljningen av herrgården som var hotell, restaurang och konferensanläggning fram till för två år sedan.

Björklund är förtegen om framtidsplanerna:

– Jag vill inte säga mer än att vi numera har en partner.

Under våre n har Skebo Konferens, via arbetsförmedlingen, sökt en projektledare som ska utveckla herrgården långsiktigt. Några av kriterierna i platsannonsen är att personen ska vara intresserad av gamla hus och kulturhistoria samt behärska kinesiska och mandarin eftersom bolaget är delägt av kineser.

– Vi har hittat en projektledare som jag tror att vi kommer att gå vidare med. Vi är öppna för alla tänkbara verksamheter så länge herrgårdens unika miljö bevaras, säger Rickard Björklund.

Fastigheten har drivits

som boende för asylsökande sedan hösten 2013.

Just nu bor 94 migranter på herrgården. Avtalet med Migrationsverket har förlängts i dagarna, i första hand fram till 30 september.

– Dagens verksamhet fungerar utmärkt, säger Rickard Björklund.