Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre rospiggsföraren tillbaka i Elit Vetlanda

Det blir ändringar i även Elit Vetlanda till kvällens seriefinal mot Rospiggarna. Dansken Leon Madsen ersätts av ingen mindre än förre rospiggsföraren Janusz Kolodziej.

Annons

Polacken Janusz Kolodziej körde sex säsonger i Rospiggarna mellan 2004 och 2009. 30-åringen ligger på tolfte plats i Rospiggarnas maratontabell över inkörda poäng i klubbens historia och gör i kväll säsongsdebut för Elit Vetlanda mot just Rospiggarna.

– Det har varit på gång ett tag att Janusz ska komma in i laget, men av olika anledningar har det inte blivit av förrän i kväll. Nu är han redo för att köra resten av säsongen med oss, säger Bosse Wirebrand.

– Han åker väldigt bra i Vetlanda, och vi hoppas att han tillför poäng. Janusz är generellt alltid i bra form.

Kolodziej, som i helgen kvalificerade sig för final i GP-kvalet, kör som nummer 5 i Vetlanda. Polackens inträde gör att Tai Woffinden blir nummer ett och Emil Sayfutdinov kör som nummer två. Dessutom är Jacob Thorsells snitt höjt vilket innebär att han blir ordinarie förare och Tomas H Jonasson kör på reservplats.

Vetlanda kommer till kvällens match stärkt av tre raka segrar. Och det nya lagbygget börjar sakta men säkert att falla på plats.

– Vi visste att det skulle ta lite tid innan vi kom i gång eftersom vi hade många nya förare i år. Men nu börjar det ena efter det andra att klicka, säger Wirebrand som har den största respekten för Rospiggarna.

– Ett väldigt bra lag som kört väldigt bra hittills och som förmodligen kommer fortsätta så. Det blir en tuff uppgift och nu kör vi om bonuspoängen, det gäller att vi tar in de två poängen vi förlorade med i Hallstavik.