Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Rimbo HK-spelaren uttagen till ungdoms-OS

18-åriga Lina Wessberg gör landslagsdebut.

Annons

För två säsonger sedan lämnade 18-åriga Lina Wessberg Rimbo HK för spel i Skånela.

Säsongen som gick gjorde högersexan 22 mål i elitserien.

Wessbergs spel har imponerat på U18-landslagets förbundskapten Ola Månsson som nu har tagit ut henne till tre landslagsturneringar, bland andra ungdoms OS i Kina.

– Jag var i skolan och fick mejl om det. Det känns jätteroligt, jag blev förvånad när jag blev uttagen. En tjej i min klass blev också uttagen så vi blev båda väldigt glada, säger Wessberg som varit med på sex landslagsläger tidigare men nu får göra landslagsdebut.

– Den här säsongen gick lite upp och ned för mig, men överlag bra. Jag har utvecklats, fått skjuta på bättre målvakter och spelat i ett högre tempo än tidigare.

Sverige blev kvalificerat för ungdoms-OS tack vare guldet i fjol i U17-EM. Sex lag gör upp om OS-medaljerna och Sverige möter Brasilien och Kina i gruppspelet.

– Jag har inte så stora förväntningar på OS, bara att det ska gå så bra som möjligt och att jag får mycket speltid.

Först väntar dock två andra landslagsturneringar för Wessberg. I början av juni SOC i norska Skien och sedan European Open i Partille i slutet av juni/början av juli.