Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formeln för bästa kärleksresan

Att äta och dricka gott hör till det absolut viktigaste under en romantisk helg. Det tycker britter i en ny undersökning om hur kärleksresan blir en succé.

Den perfekta romantiska helgresan har en särskild formel för att bli lyckad. Åtminstone om man ska tro en ny brittisk undersökning av Glasgow Citys marknadsföringsbyrå, där man frågat folk om vad de vill göra på kärleksresan. Allra viktigast verkar mat och dryck vara - sammanlagt vill paren lägga åtta timmar av helgen på den aktiviteten, skriver Daily Mail. Två timmar och 42 minuter per dag bör man i stället stanna på rummet. Att utforska resmålet gör kärleksparen helst underfem timmar och 19 minuteroch ungefär tre timmar viker man åt att gå i affärer för att shoppa och hitta presenter.

Och resor är populära: sammanlagt väljer 68 procent i undersökningen en resa för en romantisk upplevelse, medan 24 procent hellre väljer ett spa och 13 procent i stället kan tänka sig en campingupplevelse tillsammans.

Hittar gnistan

Ultimat för helgresan är också att åka på fredag morgon och komma hem söndag kväll. Helst vill man på ett fyrstjärnigt boutiquehotell, omgivet av barer, affärer och historiska sevärdheter. I snitt har folk ungefär 3 000 kronor att spendera på sin partner under resan.

Par reser tillsammans bland annat för att upptäcka nya platser, komma bort från jobbet, stressa ned eller för att rädda förhållandet. Av de tillfrågade tyckte 20 procent att resan hjälpte dem att hitta gnistan i förhållandet igen.

51 procent av de tillfrågade skulle bara resa på en kärlekshelg med sin partner efter mer än sex månader tillsammans.

Sammanlagt deltog 2 000 personer i undersökningen.