Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlag som specialiserat sig på pedagogiskt material

Lilla förlaget Gafleau bildades 2008 i Rimbo och är specialiserat på främst pedagogiskt material för fritidshem och förskolor.

Annons

Makarna och grundarna Hanna Cederholm och Anders Clarin har båda fritidspedagogutbildning i botten.

Hanna Cederholm pluggade till agronom och bytte sedan till nationalekonomi, hon har bara magisterexamen kvar. Men i stället för en ekonomiskt trygg framtid som ekonom valde hon att satsa på en oviss karriär inom förlagsbranschen.

– Hur svårt kan det vara, tänkte Hanna Cederholm och Anders Clarin.

Problemet när man har ett eget förlag är dock att ingen vill ge ut ens egna böcker säger de två som inte ens skickat manus till andra förlag. Marknadsföringen är ett annat problem för ett litet förlag.

– Nu har vi boken dels på internetbokhandeln, dels på OK Q8 och Konsum i Rimbo samt i bokhandeln i Arninge.

Förlagets första bok som kom ut 2008 är full av pyssel, lekar och knåp. Titeln ”Hur var det man gjorde? Fiffiga färdigheter för fritidsfröknar med flera.”

Därefter har förlaget bland annat givit ut ”Stickade grönsaker” med stickbeskrivningar och tre små knep- och knåpböcker som fått namnet Pyssling A, B och C. ”Vem bryr sig? Konsten att älska sin nästa som sig själv.” kom därnäst och nu har alltså makarna gett ut sin första roman.