Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhastat beslut om vårdcentralen i Hallstavik

Tiohundra AB går vidare med försäljningen av vårdcentralen i Hallstavik trots att en ny majoritet i Norrtälje kommun ännu inte är klar. Åtminstone ett av partierna i den troliga nya majoriteten, Socialdemokraterna, har tydligt deklarerat att de motsätter sig en sådan försäljning.

Annons

I Stockholms läns landsting, som är den andra hälftenägaren av Tiohundra AB, fortsätter den borgerliga fyrklövern styra, men nu i minoritet och beroende av vågmästarpartiet Sverigedemokraterna. Finns det verkligen en majoritet bland ägarna av Tiohundra AB för att sälja vårdcentralen i Hallstavik?

I Vänsterpartiet tror vi inte att problem med rekrytering och konsten att driva service på landsorten löses genom privatiseringar. I stället borde en stor och flexibel organisation kunna omfördela pengar för att kunna erbjuda vård där behoven finns, inte efter efterfrågan i tätorten.

Att kunna erbjuda en bra service i alla delar av kommunen och länet kräver kreativa och okonventionella samarbeten. Det förenklas om det sker inom en organisation och med tydliga politiska ramar. Givetvis måste då rätt resurser, förutsättningar och direktiv ges organisationen.

Med en ny majoritet i kommunen och med en försvagad borgerlighet (privatiseringsextremism) i landstinget tycker vi i Vänsterpartiet att beslutet att gå vidare med försäljningen av vårdcentralen i Hallstavik är förhastat. Tänk om. Tänk rätt. Och bygg vidare på grundtanken med Tiohundraprojektet. Varför gjordes till exempel inte vårdcentralen i Hallstavik till en akademisk vårdcentral för att underlätta rekrytering och locka studenter?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel