Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förening vill ha färre bostäder i hamnen

Bygg 500 bostäder i stället för 1 500 i hamnen. Det föreslår Mötesplats Norrtälje som håller möte om hamnexploateringen i dag, torsdag, på s/s Norrtelje.

Annons

Föreningen, som har ungefär 120 medlemmar, bildades 2010 i syfte att skapa debatt och verka för allmänt inflytande i kommunala frågor. Utbyggnaden i Norrtälje hamn och skolans problem har stått högst upp på dagordningen.

Johnny Rosén, ordförande i Mötesplats Norrtälje, ser hamnen som en bra möjlighet att profilera Norrtälje.

– Men det gäller att få rätt mix av bostäder, arbetsplatser och kommersiella lokaler, säger Rosén, utbildad kulturgeograf och verksam som samhällsplanerare.

Föreningen vill bara att en tredjedel av de planerade bostäderna i området blir av.

– Vi motsätter oss inte att det byggs, men det måste ske med rim och reson. Kalkylen på 1 500 bostäder innebär en massiv bebyggelse och skapar en trafik vi inte mäktar med, säger han.

Mötesplats Norrtälje vill se mindre trähus i 2-4 våningar. De kan även tänka sig högre hus där silorna står i dag.

– Vi är inga silokramare, poängterar Johnny Rosén.

Föreningen vill att kommunen gör något spännande av området ur varumärkessynpunkt. En allmän byggnad med plats för mässor och konserter samt spännande företagsetableringar står på önskelistan.