Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fördel Rimbo Hockey efter första playoff-matchen

Ett ruskigt bra power-play. Ett ruskigt disciplinerat försvarsspel. Rimbo fick en kanonstart i playoff till kvalserien till division 1.– Nu har vi satt rejäl press på dem, sa en glad Jesper Carlzon, tränare i Rimbo, efter den första matchen i bästa av tre.

Annons

I fredags säkrade Rimbo playoff-platsen via seger mot Mälarö borta (7–4) i fortsättningsserien. Och redan under söndagen var det dags för play off mot Tyresö/Hanviken, som kom trea i alltvaån. Och Rimbo fick en kanonstart i matchsserien.

4–2 blev segersiffrorna och det som avgjorde var främst ett superbt power play.

Samtliga Rimbos mål kom i den spelformen.

– Ja, äntligen fick vi igång det ordentligt, sa en nöjd Jesper Carlzon.

Bakom målen i power play stod Mattias Lundblad. Rimbobacken svarade för tre assist och var helt lysande matchen igenom.

– Jag hoppas de yngre killarna tittar på hur han spelar och ser och lär, berömde Carlzon.

Matchen började i ett högt tempo och lagen bytte chanser med varandra. I Rimbo inledde formationen med Linus Jansson, Tim Johansson och Jonatan Peterson riktigt bra och Tyresö hade stora problem att värja sig. Ändå var det gästerna som öppnade målskyttet.

I spel 4-mot 5 hade först Rimbos Joakim Juhlin ett friläge men han hamnade för nära med ryggen mot Tyreös målvakt. Istället kontrade Tyresö och Niklas Hammarström kunde slå in en retur från mycket duktige debutanten i Rimbos mål, Timothy Noting (92,59 i räddn.procent).

Men Rimbo trummade på och med tio sekunder kvar av perioden kom 1–1 då Timothy Avegård styrde in ett stenhårt skott av Mattias Lundblad. I power play så klart.´I andra tog Tyresö åter ledningen bara minuten in i perioden genom Kevin Karalyos då Rimboförsvaret för en gång skull släppte till lite väl enkelt.

När sedan Joakim Juhlin fick revanschera sig för frilägesmissen tidigare genom att göra 2–2 ur ”ingen vinkel alls” var det roliga slut för Tyresö.nMed ett disciplinerat försvarsspel och enorm styrka i power play avgjorde Rimbo rättvist i sista perioden.

– Vi följde vår matchplan helt, sa Jesper Carlzon. Och gjorde det riktigt bra, framför allt i försvarsspelet, i styrningen och hela vägen hem. Nu är all press på dem och vi ska åka dit och bara köra på nu på tisdag.

Ännu ett glädjeämne i Rimbo var det faktum att Patric Tenggren var tillbaka. 22-åringen har inte spelat en minut sedan seriepremiären den 1 oktober då han drog på sig en hjärnskakning.

– Riktigt kul att vara tillbaka på isen. Det har varit väldigt jobbigt att bara kunna vara med från sidan, sa han.

– Med tanke på att jag sedan dess knappt kunnat jogga och att jag nu har gjort bara tre träningar så är jag nöjd med hur det gick för mig i dag. Flåset kan bli bättre och sedan saknar jag tajmingen i spelet, men det kommer förhoppningsvis.

Han hoppas nu att huvudet ”svarar” på rätt sätt efter den här matchen, för siktet är redan inställt på morgondagens returmöte.

– Ja, jag är hur sugen som helst, men samtidigt måste jag vara väldigt lyhörd när det gäller huvudet, jag har ju haft några hjärnskakningar förr också.

Playoff till kvalserien till division 1 herr

Rimbo Hockey-Tyresö/Hanviken 4-2

(1–1, 1–1, 2–0)

Rimbos mål: Timothy Avegård, Joakim Juhlin, Linus Jansson, Fredrik Borell.

Publik: 122, Arkadien Rimbo.

Nästa match: Tyresö/Hanviken borta tisdag 25/2. En eventuell tredje och avgörande match spelas i Tyresö på torsdag (27/2).