Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbjuda fällbara stolsryggar?

Att kunna luta sig tillbaka på flyget är skönt. Men många
resenärer tycker att de fällbara stolarna stör - och vill förbjuda
dem.

Annons

Att sitta på ett flygplan är ofta trångt för den som har valt ekonomiklass. Och att få någon annans säte i knät gör inte saken bättre. Därför vill hela nio av tio resenärer förbjuda eller tidsinställa bakåtlutade stolar på flygplanen, enligt en ny undersökning av prisjämförelsesajten Skyscanner. 43 procent vill att det ska gälla också på långdistansflyg.

Men många fäller gärna ned sätena själva. Sju av tio uppger dessutom att det inte spelar någon roll vem som sitter bakom. Har de bestämt sig för att fälla ned sätet gör de det, oavsett om personen som får det på sig är gravid.

Sammanlagt svarade tusen resenärer världen över på undersökningen.

En hel del flygvärdinnor skulle antagligen välkomna beslutet: I en annan undersökning, där 900 flygvärdinnor svarade, uppger sex av tio att de någon gång har varit inblandade i eller bevittnat ett bråk om ett bakåtlutat säte.

Sparkar i ryggen

Tidigare undersökningar om irriterande moment på flyget har också visat att sätena är en känslig punkt. När Novus på uppdrag av Ticket frågade om vad vi stör oss på mest hamnade sparkar i ryggen i topp, med 43 procent som svarade det. Även då svarade 38 procent att medpassagerare som fäller ned sätet för långt är bland det värsta under flygningen. Berusade passagerare och skrikande barn var också med på listan.