Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbättra primärvården i rätt ordning

Jag skrev en replik med rubriken ”Egen husläkare kräver att det finns fasta läkare” där jag påpekar att lagen om en egen husläkare riskerar att bli ett slag i luften om vi inte kan se till arbetsmiljön i primärvården blir så bra att fler läkare vill arbeta som fast anställda även på mindre orterna. Lina Nordquist, Anna Starbrink och Robert Beronius ger mig inget egentligt svar i sin replik.

I decennier har sjukvårdspolitiker av alla slags färger hävdat att vi ska satsa på primärvården, men satsningarna har alltid bestått av nya krav på primärvården och nya administrativa bördor. Nu är det dags att ändra på den ordningen. Börja med att tillföra mer resurser, förbättra arbetsmiljön, minska den ekonomiska detaljstyrningen och öka möjligheterna för professionen att påverka arbetet. Gör speciella satsningar på landsbygden och de små orterna. Sedan vore det utmärkt med en lag om egen fast läkarkontakt.

Bengt Annebäck, Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel