Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbättra busstrafiken i västra Rimbo

I en pendlarort som Rimbo är kollektivtrafiken väldigt viktig. Vi har, i högtrafik, relativt god turtäthet mot såväl Stockholm som Uppsala och Norrtälje.

Ett område som dock saknar kollektivtrafik, speciellt mot Stockholm, är västra Rimbo. Bor man längst in på Västertorpsvägen är det ungefär 2,5 kilometer in till busstationen i Rimbo. Vi socialdemokrater i Rimbo föreslår att man bygger samman Västertorpsvägen och Rånäsvägen. Då möjliggör man för bussarna att kunna trafikera den nya slingan. Rimbo är troligtvis för litet för stadsbussar, men man skulle kunna låta de bussar som går mot Stockholm, och som utgår från Rimbo, trafikera slingan.

Sammanslagningen av vägarna finns med i översiktsplanen från 1991 och även i den fördjupade översiktsplanen från 2010. Vi socialdemokrater har motionerat om detta i fullmäktige och trots att både SL och Nobina Sverige AB ställt sig positiva till att trafikera slingan händer inget. När vi har påtalat detta för de styrande i kommunen, får vi svaret att man inte vill bygga samman vägarna för det skulle bli så mycket trafik. Vi tror det är ett dåligt underbyggt beslut utan dialog med de berörda, för det stämmer dåligt med vår uppfattning av vad Rimboborna tycker.

Vi beslöt oss för att fråga de boende i västra Rimbo om vad de tycker genom en dialogenkät till närmare 700 hushåll. En stor majoritet av de svarande – cirka 80 procent – vill att man bygger samman vägarna för att möjliggöra för kollektivtrafik i västra Rimbo. Det framkom även synpunkter kring att bara göra det möjligt för bussar att ta sig fram på den nya delen av vägen, samt att se över trafiksituationen på hela Västertorpsvägen, där hastigheten ofta är för hög.

Rimboborna är tydliga. De vill att man bygger samman Västertorpsvägen och Rånäsvägen för att möjliggöra för kollektivtrafik i västra Rimbo. Får vi socialdemokrater förtroende att leda kommunen kommer vi att sätta spaden i jorden och gå från ord till handling!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel